Samsung TV ophangen als een pro met de No Gap Wall-mount

Alesandro Tomasi is de winkel manager van het inspirerende Public House Of Art . “ Kunst verrijkt je leven. Het is een luxe die je tot nieuwe ideeën kan brengen of je kan inspireren. Om die reden hang je het dan ook aan de muur,  je wil het graag in huis hebben. Daar komt natuurlijk wel iets meer bij kijken dan simpelweg twee schroeven in de muur boren. Wat wij altijd zeggen is: DO hang art on your wall, DON ’ T do it by eye . ” Dus hang die kunst op, maar doe het niet op gevoel. Vaak gaat het dan mis en hangt het bijvoorbeeld scheef. “ Wij gebruiken een laser apparaat die precies aangeeft of iets recht hangt of niet. Dit is ook zeker handig als je meerdere dingen naast elkaar wilt ophangen. ”


TV ophangen: de esthetiek

“ Waar je rekening mee moet houden zijn natuurlijk het gewicht en het formaat van je kunstwerk, het ophang systeem, de textuur van de muur, heb je bijvoorbeeld de juiste pluggen en schroeven. Esthetisch is het belangrijk om te kijken naar de zichtbaarheid van het object en om aandacht te besteden aan je lichtbronnen. Die twee hebben de hoogste prioriteit. ”

TV ophangen: de wiskundige formule
Bij de Public House of Art houden ze er een wiskundige formule op na, bij vrijwel alles wat ze ophangen: boor hoogte = 1 / 2 h + 145 – d. Hierbij is ‘ h ’ de hoogte van het kunstwerk en ‘ d ’ de drop, ofwel de afstand tussen de top van het kunstwerk en het hangsysteem aan het plafond. De ‘ 145 ’ staat voor 145 centimeter: “ Natuurlijk is er een soort gulden snede als het gaat om kunst ophangen. De algemene regel is dat het midden van het kunstwerk zo ’ n 145 centimeters boven de grond hoort te hangen. Maar bij Public House Of Art vinden wij dat regels er zijn om gebroken te worden, dus experimenteer vooral! ”

tv-ophangen-3

TV ophangen: kleurgebruik in de achtergrond
Ook de kleur van de muur waarop je je kunst en je TV ophangt zijn van invloed op hoe het overkomt. “ Zo is wit ook de standaard kleur voor galerieën, maar waarom zou je hier in mee gaan? Het is toch een klein beetje saai. Net als de tendens om alles strak op te hangen. Rommelig kan ook! Het hangt een beetje van je kunstwerk en de grootte hiervan af. Hoe groter, hoe meer ruimte het nodig heeft en hoe mooier het is als het netjes en geordend aan de muur hangt. Maar bij een kleiner formaat is het vaak juist leuk als er meerdere objecten verspreid over de muur hangen, alsof je het er als het ware lukraak tegenaan gegooid hebt. ”

 

samsung-no-gap-wallmount
No Gap Wall-mount

Wil jij nou ook je muur stylen als een pro? Met de No Gap Wall-Mount hang je binnen een kwartier je QLED TV op. Heel simpel! Je bevestigt de beugel aan de tv, stopt de snoeren in de daarvoor bestemde plekken, boort met een sjabloon op de juiste plekken voor het muurgedeelte en bent dan al klaar om de tv op te hangen. Hierna kun je nog de juiste hoek bepalen en klaar is Kees. Je eigen galerie-waardige muur in een handomdraai!

Bron: Samsung.nl

Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.