Bouten voor de tv

VESA schroeven
Als je éénmaal bepaalt hebt welk VESA formaat de tv heeft dan is ook zeer belangrijk dat je de juiste dikte en lengte van de schroeven (ook wel bouten genoemd) gebruikt, dit kun je nakijken in je tv handleiding, meestal staat dit hier in vermeld. Mocht dit niet lukken dan kun je altijd de tv fabrikant bellen of de winkel waar de tv is gekocht. Het is zeer belangrijk dat je de juiste schroeven gebruikt om de tv op te hangen.

Welk type vesa bouten gebruik ik om mijn tv op te hangen?
Daar is niet een éénduidig antwoord op te geven; per merk en type tv verschilt dit enorm zowel qua dikte van de tv als de lengte maar standaard wordt gebruikt:
M4 bouten
M5 bouten
M6 bouten
M8 bouten
De M4 en M5 bouten worden veelal gebruikt voor de kleinere televisies en monitoren en de M6 bouten voor middelgrote tv's en M8 voor de grotere tv's.

Welke boutlengte moet ik gebruiken voor mijn tv?
Helaas is daar ook niet een standaard antwoord voor, gemiddeld met een boutlengte van 15mm zou je vroeger bij de plasma en lcd tv's goed zijn maar helaas wisselt dit enorm bij de smart televisies. 


VESA schroeven voor Samsung tv
Elk merk gebruikt meestal dezelfde dikte bout en lengte maar Samsung is hier een buitenbeentje in, zij gebruiken namelijk bij hun meeste smart televisies een M8 bout en per type tv een verschillende lengte M8 bout. Zo loopt het bij hun zeer divers uit elkaar en dien je één van deze bouten te gebruiken: M8x20mm, M8x25mm, M8x30mm, M8x35mm, M8x40mm & M8x45mm.

Laatst bekeken